zit sta bureau voordelen nadelen
Interieur tips

Zit sta bureau: Ideaal voor op kantoor

Als je op zoek bent naar een bureau waarmee je afwisselend kunt zitten en staan, dan is er geen betere optie dan het zit sta bureau. Deze bureaus zijn perfect voor op kantoor omdat ze mensen de kans geven regelmatig een pauze te nemen van het zitten. Als je voor je werk lange tijd achter een computerscherm moet zitten, is het belangrijk om goed na te denken over hoeveel tijd je voorovergebogen of onderuitgezakt doorbrengt!

De voordelen van een zit sta bureau

Een zit-sta bureau is te vinden in de meeste kantoorboekhandels. Een van de voordelen is dat je regelmatig een zit pauze kunt inlassen. Dit is belangrijk voor mensen die in een kantooromgeving werken, omdat zij lange perioden voor een computerscherm doorbrengen. De hoogte van het bureau moet ook verstelbaar zijn, zodat je comfortabel staand of zittend kan werken.

Als je toch veel tijd achter je bureau doorbrengt, is het belangrijk om na te denken over het nemen van regelmatige pauzes. Mensen die lang voor een computerscherm zitten, lopen het risico rug- en nekklachten te krijgen. Dit probleem kan worden verzacht door ongeveer om de twintig minuten te wisselen tussen zitten en staan. Als dit niet mogelijk is, zou je moeten overwegen een zit-sta bureau aan te schaffen.

Een zit-sta bureau geeft je meer energie gedurende de dag, omdat het je lichaam stimuleert om te bewegen! Het idee is dat je regelmatig pauzes kunt nemen van het zitten achter je computerscherm door aan je nieuwe bureau te gaan staan. Als je voor deze optie wilt kiezen overweeg dan de aanschaf van een bureau dat omhoog of omlaag kan worden gebracht, zodat je staand kunt werken. Zoals je hebt kunnen lezen is het belangrijk om zo nu en dan wat te bewegen als je op kantoor zit. Een zit sta bureau is hier ideaal voor. Als het nodig is kun je er gewoon fijn aan zitten maar je kan het dus afwisselen met staan omdat je het bureau omhoog kan zetten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *