Vloertegels schoonmaken natuurlijke schoonmaakmiddelen
Vloeren

Vloertegels schoonmaken

Tegelvloeren zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar zand en gruis kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken als ze niet worden verwijderd. Als u uw tegelvloeren niet schoonmaakt, kunnen ze permanente schade oplopen. Bovendien kunnen vuile tegels een verder schone kamer er vuil uit laten zien, vooral omdat de voegen na verloop van tijd donkerder worden omdat ze vuil absorberen.

Hier zijn de beste manieren om tegelvloeren en voegen schoon te maken.

In deze gids leert u hoe u tegelvloeren op de juiste manier schoonmaakt, en hoe u ze er weer als nieuw laat uitzien.

Leren hoe tegelvloeren schoon te maken is eenvoudig en zal niet te veel tijd van uw drukke dag in beslag nemen.

Dit is de enige gids die u nodig hebt om te leren hoe u uw tegelvloeren schoonmaakt, welke schoonmaakproducten u moet gebruiken, hoe vaak u uw vloeren echt moet schoonmaken en nog veel meer.

Laten we er meteen induiken!

Natuurlijke manieren om tegels schoon te maken

Uw tegels weer laten schitteren tussen de professionele schoonmaakbeurten door, kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van een paar dingen die u in uw voorraadkast kunt vinden. Overweeg deze natuurlijke doe-het-zelf mengsels die uw tegels sprankelend schoon zullen houden: Citrusreiniger Voeg sinaasappelschillen (of een andere citrusschil) toe aan een kwart witte azijn in een afgesloten bak en laat twee weken zitten. Combineer de citrus-azijn oplossing met de helft water in een spray fles en gebruik voor het reinigen. Gebruik het op vloeren, tegels, armaturen, keukens en badkamers. Het ruikt lekker en maakt goed schoon.

Baking Soda Scrub

bakingsoda scrub

Verwijder een vlek met zuiveringszout. Probeer uw tegelvloer te dweilen met dit doe-het-zelf-reinigingsrecept: ¼ kopje witte azijn, 1 eetlepel vloeibare afwasmiddel, ¼ kopje zuiveringszout, en 2 liter zeer warm water. Je kunt ook een paar druppels essentiële lavendelolie toevoegen voor een frisse geur!

Maak zelf natuurlijk schoonmaakmiddel

Meng gelijke delen witte azijn, alcohol en water, en voeg vervolgens een halve theelepel vloeibare afwasmiddel en een paar druppels essentiële pepermuntolie toe. Dit werkt goed, of u nu een emmer of een sprayflacon gebruikt om op uw vloer te spuiten terwijl u dweilt. Als extra bonus schrikt pepermuntolie mieren en muizen af!

Schimmel en meeldauw verwijderaar

Voor een snelle, gemakkelijke manier om schimmel en meeldauw op uw badkamertegels of douchegordijn te bestrijden, kunt u proberen gelijke delen citroensap en bakpoeder te mengen. Smeer het mengsel op de schimmel of meeldauw en laat het een paar uur intrekken voordat je het afspoelt.

Dood de bacteriën

Het gebruik van een dopje mondwater gemengd met een liter warm water is een eenvoudige, frisse manier om bacteriën op uw tegelvloer te doden en ze tegelijkertijd schoon te krijgen. Dit mengsel werkt goed op tegel- of vinylvloeren, maar niet op hout.

Let op: Voordat u natuurlijke doe-het-zelf schoonmaakmiddelen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat ze effectief zijn op uw vloer en geen schade zullen veroorzaken.

Het schoonmaken van uw tegelvloer kan een smerig en moeizaam proces zijn. Als u tegels en voegen in uw huis wilt laten reinigen, bel dan de professionals van Rainbow International en zij kunnen u helpen uw doffe, verkleurde vloer weer te laten schitteren. Als u hulp nodig heeft bij het schoonmaken rondom het huis, neem dan contact op met Molly Maid, een Burenbedrijf, om uw afspraak te maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *