Waar kan ik klein kerstboompje met verlichting kopen?
Interieur tips

Klein kerstboompje met verlichting

Veel mensen zijn dol op de feestdagen en het versieren van het huis, zodat het extra knus en gezellig wordt. Een echte Nordman kerstboom kan eigenlijk niet ontbreken tijdens deze sfeervolle periode, maar heb je daar wel plek voor? Niet iedereen heeft voldoende ruimte om een grote boom te plaatsen en niet iedereen heeft er behoefte aan. Het is dan ook een trend om één, of meerdere kleine kerstboompjes te plaatsen.

Waarom een kleine kerstboom met verlichting 

Zoals gezegd heeft niet iedereen plek voor een grote kerstboom en kiezen andere mensen voor een kleine kerstboom omdat ze het simpelweg mooier vinden. Je kunt een klein kerstboompje met verlichting onder andere op de volgende plekken gebruiken:

 • Voor kleine ruimtes zoals een studentenkamer of slaapkamer. 
 • Voor op kantoor of op de werkplek. 
 • Voor in de vensterbank 
 • Voor in het klaslokaal
 • Voor op het balkon
 • Voor in de auto 
 • Voor in het chalet of hotel op wintersport 
 • Als cadeau

Soorten kleine kerstbomen

Zoals je hebt kunnen zien zijn er tal van redenen om een kleine kerstboom met verlichting aan te schaffen. Als je eenmaal hebt besloten om een kleine kerstboom te kiezen dan heb je veel opties. Je kunt kiezen voor volledig versierde boompjes, design boompjes of echte boompjes. We zetten de opties hier voor je op een rijtje:

Traditioneel kerstboompje met verlichting 

De meeste mensen kiezen voor een kleine replica van een mooie groene spar. Tegenwoordig zijn die verkrijgbaar inclusief Ledverlichting die verwerkt is in de takken. Als je kiest voor deze boom heb je zelf nog alle ruimte om de boom in jouw stijl te versieren. 

Tip! Kies een kerstboom met meerkleurige verlichting zodat je de kleur aan kunt passen aan jouw kerstversiering of stemming. 

Versierde kerstboom met verlichting

Als je niet zo creatief bent of weinig tijd hebt, kun je kiezen voor een kerstboom die geleverd wordt inclusief alle versiering en verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een kerstboompje met kerstballen een piek, strikken, hulst en zelfs nep-sneeuw. 

Design kerstboom

Als traditioneel niet jouw ding is, maar wel je huis op een bepaalde manier wil versieren, dan kun je uit vele soorten designboompjes kiezen. Denk hierbij aan een kerstboom met metalen takken of een boom in spiraalvorm. Deze boompjes zijn verkrijgbaar in vele kleuren, met of zonder glitter. 

Platte kerstbomen

Als je echt weinig plek hebt is een platte kerstboom een goede optie voor jou. Denk hierbij aan een wanddecoratie van hout, touw, takken of ledlichtjes in de vorm van een kerstboom. Het bespaart je ruimte en geeft je huis toch een fijne feestelijke sfeer. 

Echte kleine kerstboompjes

Wil je het liefst een echte kerstboom, maar heb je geen ruimte voor een grote boom dan kun je ook kiezen voor een klein boompje. Bij de meeste kwekerijen verkopen ze boompjes vanaf 60 cm. 

Trends voor 2021

Zoals gezegd zijn er heel wat opties als het gaat om kleine kerstbomen. Je vindt ze niet alleen in verschillende soorten en maten, dit jaar zul je ook deze vier trends terugzien:

 • Traditioneel – In 2021 zal traditie weer zijn intrede doen. Denk hierbij aan veel rood, groen, goud en herkenbare afbeeldingen zoals de kerstman, rendieren en kerstkransjes.
 • Winter Chique – Houdt je van glitter en goud dan is dit de trend voor jou. Denk bij deze trend aan witte, zilveren en gouden tinten met veel glitter en glans. Kristallen kandelaars worden gecombineerd met zilveren kaarsen en goudglanzende servetten.
 • Retro – We zagen het dit jaar ook in het interieur. Retro is weer terug met abstracte vormen en patronen in kleuren zoals bruin, brons en hout. 
 • Roze pracht – Roze is ook dit jaar weer trending en dan met name versiering in zachtroze en wit met goudkleurige details.
 • kerstboom kopen? kerstboomthuisgeleverd.nl

Kies wat bij je past

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de mogelijkheden eindeloos. Niet alleen zijn er heel wat verschillende kerstboompjes met verlichting, je kunt ook nog eens uit heel wat trends kiezen. Maar onthoud dat het belangrijkste is dat jij blij wordt van de sfeer die je creëert. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *