klussen in coronatijd
Klussen

Corona is de beste tijd om te gaan klussen!

Oké, zo’n lockdown doet mentaal wat met je, dat snappen we. Maar daarom moet jij je er nog niet door laten kisten. Maak wat van je leven!

Sorry als we een beetje kort door de bocht zijn. Heel veel dingen zijn dankzij de coronacrisis op dit moment niet mogelijk en wellicht zit jij zakelijk flink in de penarie. Of merk je het leed dicht in je buurt. Dat vinden we natuurlijk verschrikkelijk en ons medeleven heb je.

We willen alleen zeggen dat het onverstandig is om je te laten beperken door alle shit waar je mee te maken krijgt. Dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. The Mind is a terrible thing to waste. En datzelfde geldt voor tijd. Uiteraard gaat alles een beetje stilstaan zo. Maar waarom zou je dat verergeren door niks te doen in de vrije tijd die je normaal gesproken anders zou besteden? Daar word je alleen maar depressief en ongelukkig van.

Dus grijp die vrije tijd aan om alle zeilen bij te zetten!

De deur uit

Als onderbreking van je normale werkroutine of juist op de momenten dat je er eigenlijk geen zin in hebt. Wanneer je dat sterk voelt, is dat meestal het teken om je schoenen aan te doen en even een blokje om te gaan. Maak van de nood een deugd en doe meteen even wat boodschappen als je je toch nuttig wilt maken. Pak eventueel de fiets en laat die benen flink hun werk doen. Is goed voor je!

Een nieuw avontuur

Entertainment is er volop. Daar hoef je niet eens meer de deur voor uit. Lees een nieuw boek op je e-reader, tablet of smartphone. En kies een boeiende film of spannende serie uit via één van de vele streamingdiensten waar we heden ten dage uit kunnen kiezen! De perfecte manier om de zinnen te verzetten. Speel een leuk spel met de rest van je gezin of nodig vrienden uit. Laten de maatregelen dat niet toe? Dan kun je altijd nog een multiplayer video game opstarten. Ben je nog een béétje sociaal aan het doen.

Ga eens klussen!

Uitstelgedrag, daar maken we ons allemaal wel schuldig aan. Maar er zijn vast klussen die niet langer kunnen blijven liggen. Van kleine karweien die je aan je werkbank uitvoert tot complete renovaties. Zolang de buren er geen last van hebben, kun je daar nu eindelijk eens tijd aan gaan besteden. Ook aan je tuin, dus! Dan zit je er komende zomer lekker bij met je aangepaste terras en nieuwe overkapping. Dus hup, in de benen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *